Стефан Стоянов: Ако броят на първокласниците в Пловдив продължи да расте, ще имаме сериозни проблеми
Автор: Цвети Тончева 11:15 / 11.09.2021Коментари ()6344
©
С 3% са се увеличили първокласниците в Пловдив. Към момента те са малко над 3000, съобщи за Plovdiv24.bg зам.-кметът по образование Стефан Стоянов.

Цифрите говорят ясно за това, че градът нараства изключително бързо и миграцията в Пловдив е дори повече отколкото в София. Това няма как да не се отрази и на социалната сфера - повече желаещи за детски градини и първокласници.

"Градът ще продължи да расте и да се развива заради добрата икономическа ситуация в региона. А това означава, че ще имаме нужда от повече училища в бъдеще“, каза още Стоянов.

"В момента имаме достатъчно места за първокласниците, но ако продължи да нараства градът ще имаме сериозни проблеми“, добави зам.-кметът. "Затова проектите, към които сме се насочили ще ги продължим.  За част от тях финансирането е вече осигурено. Но за разширяването на училищната база ще ни трябват повече сгради и затова залагаме на това да бъде изградено поне още едно ново училище в бъдеще", уточни Стефан Стоянов.

"В момента няма необичайни проблеми за нормалното стартиране на учебната година, училищата и детските градини са готови и ще отворят нормално, няма незавършени ремонти", каза още Стоянов.

"До края на този месец ще завърши и реорганизацията в ДГ “Перуника“ и една от яслите, които ремонтирахме основно", добави той.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Stefan-Stoyanov-Ako-broyat-na-purvoklasnicite-v-Plovdiv-produlzhi-da-raste-shte-imame-seriozni-problemi-1124087
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.