Пловдивски ученици се възпитават и чрез изкуство
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:50 / 31.08.2021Коментари ()2540
Първият учебен ден в ОУ "Васил Левски“ Пловдив е очакван не само от първокласниците и техните родители. С трепет и вълнение 15 септември ще посрещнат и останалите ученици, техните родители и учители.

Ръководството на училището се старае непрекъснато да подобрява материалната база, за да могат децата да се учат в мотивираща, творческа и развиваща среда.

"Не случайно учениците ни са будни, успешни и вдъхновени“– споделя директорът на училището – г-жа Г. Петрова.

"Искаме учениците ни да се възпитават и чрез заобикалящата ги среда. Класните стаи са свежи, цветни, слънчеви. Акцент поставихме и на щорите. Върху вертикалните фото - щори може да видите шедьоври от съвременни български художници - картини на Майстора, Васил Горанов, а тези от кабинета по Изобразително изкуство са по оригинали на рисунките на учителката г-жа Тинка Димитрова. Чрез картините обучаваме учениците на история, народопсихология, бит и обичаи, стимулираме тяхното въображение. Стремим се да възпитаваме учениците в родолюбие, ценности и децата при нас да се чувстват комфортно. Мотивирани, окуражавани от своите учители,  те се учат на най - важните уроци в живота - как да бъдат добри и полезни хора.

Пожелавам на всички здрава и успешна учебна година!“.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivski-uchenici-se-vuzpitavat-i-chrez-izkustvo-1120641
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.