Ученици от ПГЕЕ заминават на стаж в Германия
Автор: Силвия Станева 19:19 / 14.07.2021Коментари ()4609
©
Професионална гимназия по електротехника и електроника - гр.Пловдив има спечелена акредитация за мобилност за периода 2021-2027 година. Всяка година 40 ученици провеждат производствената си практика в страни като Великобритания, Чехия и Германия. Тази година първата група от двадесет ученици е в немския град Лайпциг, където изработват дизайн на дрон на AutoCad, а за триизмерното преминаване използват Fusion 360. В края на стажа учениците ще настроят дрона да лети и изпълнява различни функции с поставянето на подходящи сензори.

Развитието на технологиите променят начина, по който функционира обществото и от там необходимостта да се гарантира, че те ще се използват по най-добрят начин.

Именно учениците от ПГЕЕ имат възможността да ползват новите технологии и да ги прилагат в реална работна среда.

Пловдив е най-динамично развиващият се район в България с възможности всеки млад човек, носещ в себе си заряд от знания и умения, вплетени с новите технологии, да бъде реализиран професионално, да има самочувствието на конкурентно способен специалист.

Участието в този проект по програма "Еразъм+" само ще затвърди позициите на ПГЕЕ- Пловдив като иновативно училище, в което се работи на високо професионално ниво със силно мотивирани ученици, решени да успеят.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Uchenici-ot-PGEE-zaminavat-na-stazh-v-Germaniya-1104636
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.