Зам.-кметът Родопски: Нова актуализация на бюджета чак през септември
Автор: Диана Бикова 10:48 / 09.06.2021Коментари ()1579
©
Нова актуализация на бюджета евентуално ще има чак през септември, прогнозира заместник-кметът по финанси Величко Родопски, който в момента изпълнява и функциите на кмет, докато Здравко Димитров е в болнични, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Припомняме, че по-рано днес по предложение на групата на ГЕРБ Общинският съвет трябваше да приеме отпускането на допълнителни 1.7 млн. лв. за районните администрации. Предназначението на парите е за ремонт на улици и благоустрояване на кварталите. При първоначалното гласуване предложението беше прието, но при окончателното гласуване на изменението на бюджета се оказа, че точката не получи подкрепа от мнозинството. 

Зам.-кметът Родопски съобщи, че въпросните 1.7 млн. са били предвидени за друга дейност - за изграждане на нова улица по проекта "Модър - Царевец", но поръчка не е била проведена от колегата му Пламен Райчев

Родопски припомни още, че районните администрации разполагат общо с 6 милиона лв. само за капиталови разходи и по последна справка някои от районите досега не са изхарчили дори половината от предвидената за тях сума.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zam-kmetut-Rodopski-Nova-aktualizaciya-na-byudzheta-chak-prez-septemvri-1092783
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.