Жени мотористи играха хоро в центъра на Пловдив
Автор: Цвети Тончева 17:37 / 04.06.2021Коментари ()3305
©
Жени мотористи играха хоро в центъра на Пловдив, облечени в автентични народни носии, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Те разказаха, че са от Сдружението на жените мотористи и днес са в Пловдив, защото участват в международна инициатива на жените мотористи “Рали – Петролет", като правят организация с моторите си да покажат града и красивите места около него.

Жените мотористи обявиха, че днес и утре ще обиколят Стария град в Пловдив, след това и Бачковския манастир, и още места по прекрасната Родопа планина. Идеята е, освен да карат,  да имат и единомислие в това изживяване и да представят България в международната общност, като популяризират хубави дестинации.

Жените казаха още, че всички са мотористи и преживяват заедно една красива емоция - заедно пътуват, правят различни инициативи в полза на жените, за здравето им, имат и още много социални каузи.

Инициативата, която за втора година се провежда, е Национална кампания “Опознай и съхрани българското на две колела – предай нататък". По време на нея, с карането на мотори, жените показват дестинации у нас, които не са толкова известни, като с това допринасят за опазване на невероятното българско културно и природно наследство. Инициативата ще продължи до края на годината.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zheni-motoristi-igraha-horo-v-centura-na-Plovdiv-1091362
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.