Стрелба в поделение в Пловдив, вижте отговора на генерал-майор Матеев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:02 / 01.06.2021Коментари ()21815
© Google
Пловдивчанин изля в писмо до Plovdiv24.bg възмущението си от порция сутрешна стрелба във военните поделения в кв. "Гладно поле". Ето какво ни написа:

"Искам да изкажа възмущението си от сутрешната престрелка, която се случва във военните поделения на ул. "Ген. Радко Димитриев". Цяла сутрин се чуват непрестанни изстрели от автомати и взривове от гранати или нещо подобно.

Разбирам, че нашата армия има нужда от обучения и тренировки, но не разбирам, защо това трябва да се случва в поделения, които са разположени в рамките на града и са заобиколени от жилищни сгради. Не е ли възможно такъв тип военни подготовки да се извършват извън населени места, на обособени за това полигони?".

Ние от своя страна сигнализирахме командира на Съвместното командване на специалните операции генерал-майор Явор Матеев:

"Днес в поделението има стотици деца, тъй като  е Денят на детето 1 юни. Самите деца стрелят с халосни патрони, за да видят как се гърми. Това са децата на обществото! С тях има много учители и граждани. Миналата година бяха около 500-600 деца".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Strelba-v-podelenie-v-Plovdiv-vizhte-otgovora-na-general-maior-Mateev-1089823
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.