Отличиха проекти на 12-класници от ПГАСГ "Арх. Камен Петков" в Пловдив
Автор: Диана Бикова 13:49 / 11.05.2021Коментари ()3306
Шест ученически проекта на 12-класници от ПГАСГ "Арх. Камен Петков" в Пловдив са участвали в уникално състезание, организирано от училището и строителната фирма "Пашов билдинг". Три от тях са достигнали финалния кръг и бяха представени днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Отличените проекти са умна къща, биоклиматична къща и пасивна сграда. Абитуриентите показват какво са научили в училище и какво биха могли да творят в бъдещите си проекти, каза зам.-директорът на ПГАСГ Величка Димовска. 

Всички отбори получават награди и грамоти за участие от собственика на фирма "Пашов билдинг" Иван Пашов. По думите на Величка Димовска така се осъществява връзка между бизнеса и професионалното обучение на учениците. 

Строителният предприемач сподели, че е останал много доволен от видяното и е впечатлен от въображението и желанието на учениците да направят проектите си. "Доста са се потрудили, доста време е отнело, макар и в тая пандемия, онлайн са събирали и са направили това нещо, затова аз съм горд с тях" - каза Пашов.

ПГАСГ и строителната фирма смятат в бъдеще да организират подобен конкурс и за учениците от 11 клас. 

Подробности гледайте в прикаченото видео!



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Otlichiha-proekti-na-12-klasnici-ot-PGASG-Arh-Kamen-Petkov-v-Plovdiv-1082675
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.