Тази къща на ужасите в Пловдив представлява смъртна опасност за хората
Автор: Диана Бикова 17:00 / 08.05.2021Коментари ()16453
© Plovdiv24.bg
Сигнал за изоставена опасна къща и самонастанил се в нея бездомник изпрати до Plovdiv24.bg наш читател. Ето какво ни написа:

"Здравейте! Искам да дам гласност на един проблем и не знам към коя институция да се обърна (община Пловдив, район Северен явно не е вариант). Касае се за изоставена къща на ул. "Панагюрище" 1. Сградата горя наскоро и е опасна както за преминаващите, така и за бездомниците, които буквално се нанесоха в нея. И между впрочем даже са вързали едно куче толкова здраво, че не може да мръдне горкото. Едва ли получава и храна и вода, защото по цял ден скимти. Това освен, че нарушава спокойствието на гражданите наоколо е и крайно нехуманно.

Минавайки покрай тази къща на ужасите не просто мирише, а вони. Страшно е да се минава от там, страшна е гледката от 3 блока. Не знам как на толкова сравнително централно място никой не взима отношение вече 2 години. Полиция ли трябва да изгони незаконните новодомци? Сградата чия собственост е и кой е отговорен за стопанисването и(тук подозирам, че е общинска шитня или жилфонд)? Общинският приют ли трябва да дойде да освободи тази животинка? И най-вече - трябва ли някой да бъде ограбен, изнас
© Google
илен или уплашен от бездомниците или част от сградата да падне за да се вземат мерки?".

Проверка на Plovdiv24.bg показа, че къщата на ул. "Панагюрище" 1 е общинска собственост. Има становище от администрацията на "Северен" да бъде съборена, съобщи за медията ни районният кмет Стоян Алексиев. В сградата обаче се е настанил бездомник със счупен крак и не иска да се изнесе и миналата седмица е подаден сигнал до прокуратурата за принудително въдворяване. Очаква се в разумни срокове магистратите да се произнесат, след което ще се пристъпи към събаряне на опасната сграда.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Tazi-kushta-na-uzhasite-v-Plovdiv-predstavlyava-smurtna-opasnost-za-horata-1081795
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.