Абсолютен крах за "Господари на ефира" след съдебно решение
Автор: Любомир Минчев 14:48 / 22.04.2021Коментари ()20748
©
Репортерските циркове на "Господари на ефира“ отдавна приключиха, но ехото от мръснишките им номера още отеква. Съдебно решение сложи край и на гаврата с бившия управител на КОЦ – Пловдив д-р Вальов.  

Върховният касационен съд отмени условната присъда на д-р Красимир Вальов и го обяви за невинен, като го оправда по повдигнатото му обвинение за това, че като длъжностно лице, управител на "Комплексен онкологичен център - Пловдив“ ЕООД, не е положил достатъчно грижи при закупуването на томограф и е нанесъл щети в размер на повече от 254 000 лева на управляваното от него дружество, пише в решението.

Д-р Вальов напуска КОЦ-Пловдив през ноември 2016 година заради скандала около цената на закупения за нуждите на диспансера скенер. Тогава "Господари на ефира" направиха серия от предавания, които целяха да докажат, че сделката е съмнителна. По-късно от предаването атакуваха диспансера с обвинения, че са извършвали ненужни операции на хора със здрави органи. 

"Тези хора превърнаха живота ми в ад. Не спират да ме тормозят. Преминаха всякакви границата и аз също ще потърся правата си в съда", коментира д-р Вальов, след като беше извършено ново посегателство срещу личността му. По време на преглед на пациентка в ДКЦ "Пловдив“ в кабинета му нахлуват репортер и оператор на "Господарите“-те и започват с издевателствата. Оказва се, че "пациентката“ е подставено лице, а целта  на този капан е да докаже, че д-р Вальов се крие от правосъдието, като се прави на болен, а в същото време преглежда.

Атаката срещу КОЦ-Пловдив  породи силни съмнения за намесени интереси от страна на частни болници. Това беше и началото на края на "Господари на ефира“. Те изкачиха върха на безумието, когато техен репортер се тръшна на земята и взе да се гърчи, все едно е зверски пребит от човека, който трябваше да бъде интервюиран.

Манипулацията беше бързо разкрита и тя отврати и най-верните зрители на предаването. Последва сваляне от ефира на Би Ти Ви, което продуцентите на "Господарите“ обясниха с налагане на цензура. Пропаднаха преговорите за ефир в други телевизии. Така, напълно компрометирани, "Господари“-те слязох от екран и се озоваха в интернет пространството.

Решението на Върховния касационен съд доказва каква е била целта на някои от репортажите на "Господари на ефира“ и защо ги няма в ефир. Репортерите дълго време ни убеждаваха, че търсят единствено истината и се правеха на морални стожери, разобличавайки мошениците. Накрая се разобличиха сами. ВКС само потвърди новината.


Още по темата: общо новини по темата: 194
27.01.2023 »
08.11.2022 »
01.11.2022 »
14.10.2022 »
27.09.2022 »
27.09.2022 »
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница

Още новини от Аналитични новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/analizi/Absolyuten-krah-za-Gospodari-na-efira-sled-sudebno-reshenie-1076847
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.