Поредно нерегламентирано сметище близо до Пловдив бе почистено от доброволци
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:37 / 20.04.2021Коментари ()1560
Сдружение БГ Бъди активен и Аварийно спасяване Пловдив успяха да разчистят огромно количество отпадъци от трудно достъпно дере, намиращо се в близост до Пловдив по пътя за село Лилково. Почистването на нерегламентираното сметище е в партньорство с Община Родопи и КМД Пловдив. Дейностите са част от програмата _Място България.

Това не е първата подобна акция на организаторите от БГ Бъди активен. През изминалата 2020-та година, благодарение на “Партньорство за красива и чиста България", част от _Място България, бяха извозени над 110 тона отпадъци от нерегламентирани сметища в страната, отново в партньорство с местната власт и колекторските фирми.

“Въпросът с управлението на отпадъците стои пред цялото общество. Често обвиняваме системата за нейната неефективност, но рядко забелязваме, когато хора и фирми съзнателно и редовно изхвърлят огромни количества отпадъци в гори и природни защитени зони", казва Румяна Киризиева от сдружение БГ Бъди активен - "Отговорността ни към природата е споделена и обща… защото всички ние сме отговорни за подобни неприятни гледки с мълчанието и незаинтересоваността, с безучастието и не ангажирането ни“.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Poredno-nereglamentirano-smetishte-blizo-do-Plovdiv-be-pochisteno-ot-dobrovolci-1075750
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.