Полицаи спряха съмнителен тип в Пловдив и последва голям екшън
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:22 / 17.04.2021Коментари ()10714
Нов удар срещу разпространението на дрога нанесоха пловдивските полицаи. За това информираха от пресцентъра на МВР. Криминалистите са задържали за 72 часа криминално проявен мъж от Поморие. Той е бил проверен на оживен булевард в областният град малко след 21.30 часа на 14 април.

Полицаите разполагали с оперативна информация, че търгува с дрога. При вида на униформените 27 -годишният мъж побягнал и изхвърлил в близко кошче хартиена торба с бяло вещество на бучки и прах - амфетамин с тегло близо половин килограм. След кратко преследване бил задържан.

В последвалата операция са извършени претърсвания на автомобили, къщи, апартаменти, стопански постройки и гаражи в Карлово и Сопот и в хасковското село Родопи. В помещения, снабдени с вентилационна инсталация и рефлекторни лампи, криминалистите открили 116 добре отгледани растения коноп, повечето от които със съцветия и с височина около 60 см, засадени в саксии.

Арестувани са и двама мъже- единият на 46 години от Сопот, а другият на 60 години, жител на село Родопи. Разследващите продължават работата си в рамките на образуваните по двата случая производства и под ръководството на Окръжна прокуратура- Пловдив.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Policai-spryaha-sumnitelen-tip-v-Plovdiv-i-posledva-golyam-ekshun-1074978
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.