Кметът на "Тракия" открива нова площадка за домашни любимци
Автор: Екип на Plovdiv24.bg 05:30 / 17.04.2021Коментари ()1843
©
С атрактивни демонстрации днес от 10 часа ще бъде открита обновената площадка за разходка на домашни кучета в Парка на репресираните, съобщи кметът на "Тракия" Костадин Димитров. Инструкторът-треньор Галя Конзова ще сподели с присъстващите тайни за доброто общуване между кучето и човека, съвети за неговото обучение и др.

Междувременно най-младият пловдивски район излъчи първи победител в кампанията на Община Пловдив кампанията "Регистрирай куче и спечели награда – 2021".

Регистрацията на кучето Арес от породата джак ръсел териер се оказа печеливша и донесе подаръци за домашния любимец на Атанас Каварджиев. Електронната система генерира под печелившия номер № 9860 картотеката на Арес, а кметът на "Тракия" Костадин Димитров връчи на стопанина му предметни награди.

Инициативата на Община Пловдив се провежда за седма поредна година и е насочена към стимулиране на собствениците, които стриктно спазват законовите разпоредби. Декларирането на притежаването на домашно куче се извършва по постоянен адрес на собственика.

Пакетът с подаръци за домашния любимец включва козметика за животни и разнообразни аксесоари.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kmetut-na-Trakiya-otkriva-nova-ploshtadka-za-domashni-lyubimci-1074823
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.