Джентълменско: Борисов с жест към преводачка по време на инспекция
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:40 / 19.03.2021Коментари ()5501
©
Премиерът Бойко Борисов инспектира напредъка по разширението на газопреносната ни система край Пирдоп. Заедно с него беше и изпълнителният директор на "Булгартрансгаз“ ЕАД Владимир Малинов.

По време на разговора, който се състоя на работната площадка, Борисов свали якето си и го даде на преводачката на Ролънд Харингс - изпълнителен директор на "Аурубис", чийто завод у нас се намира именно между Пирдоп и Златица. 

Представител на завода "Аурубис" изтъкна, че за компанията завършването на този газопровод е много важно. Заводът е разположен между градовете Пирдоп и Златица, на около 80 км източно от София. Премиерът Борисов неколкократно подчерта, че те са най-големият данъкоплатец в България. Той изтъкна и ангажираността
им с опазването на околната среда. Министър-председателят припомни, че до края на годината ще бъде готов интерконекторът България-Гърция. 

Премиерът поясни, че от "Аурубис" са най-големият данъкоплатец в България и са ангажирани в опазването на околната среда. По думите му газопроводът освен за този завод, е за целия регион - Панагюрище, Пирдоп, Челопеч и други.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Dzhentulmensko-Borisov-s-zhest-kum-prevodachka-po-vreme-na-inspekciya-1063949
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.