С модно дефиле и изложба децата от ДГ "Чучулига" отбелязаха Световния ден на рециклирането
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:21 / 18.03.2021Коментари ()2177
С модна фиеста и изложба децата от ДГ "Чучулига“ отбелязаха Световния ден на рециклирането 18 март. Предметите от експозицията са изработени от малчуганите в час по изобразително изкуство, а костюмите са дело на родителите.

С помощта на въображението и креативността участниците претвориха пластмасовите и хартиени отпадъци в интересни експонати, както и в костюми на феи, принцеси, вълшебници и супергерои.

Децата от всички групи, които с огромно удоволствие демонстрираха своите уникални костюми, научиха, че трябва да бъдат разумни и отговорни, да събират отпадъците разделно и да пазят природата чиста.

Световният ден на рециклирането е инициатива, която включва училища, фирми и организации, които демонстрират различни начини да рециклират ежедневни отпадъци. Участниците са символично наречени "Герои на рециклирането"( #RecyclingHeroes), каквато е темата на събитието и през 2021 г.

Global Recycling Day се отбелязва за четвърти път по инициатива на Global Recycling Foundation. Целта е да се популяризират историите на хора, общности и градове, за които намаляването на отпадъците и рециклирането са приоритет.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/S-modno-defile-i-izlozhba-decata-ot-DG-Chuchuliga-otbelyazaha-Svetovniya-den-na-recikliraneto-1063758
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.