Кандидатите от ГЕРБ се срещнаха с представители на културните институции в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:23 / 08.03.2021Коментари ()2333
©
Кандидатите за народни представители от листата на коалиция ГЕРБ-СДС в 16-ти МИР Вежди Рашидов, Радомир Чолаков и Пламен Панов се срещнаха с представители на културните институции в Пловдив. На разговора присъства и заместник-министърът на културата Амелия Гешева.

Председателят на парламентарната комисия по култура в 44-то НС Вежди Рашидов припомни направеното в града под тепетата с помощта на държавата и даде пример с възстановения след пожара Драматичен театър, реализираната с участието на Регионалния археологически музей изложба в Лувъра. Той подчерта, че сред бъдещите му приоритети ще е довършване ремонта на Концертна зала. "Връзката ми с Пловдив е много силна и ще продължа да работя за развитието на града в културно отношение“, допълни Вежди Рашидов.

"Необходимо е заедно да си поставим цели, които после да реализираме“, каза от своя страна Радомир Чолаков и заяви готовността си да подкрепя културните проекти на града.

Заместник-министърът на културата Амелия Гешева изтъкна доброто взаимодействие между държавното управление, местната власт и културните институции в Пловдив.

"През 2019 –та година Пловдив бе Европейска столица на културата. Този проект бе реализиран с активното участие на културните институции в Пловдив. Европейска столица на културата даде по-голямо самочувствие на тези институции“, допълни тя. Като добър пример посочи активната работа на заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов и неговия екип.

Директорът на Регионалния археологически музей доц. Костадин Кисьов припомни, че разкопките на Малтепе бяха осъществени с подкрепата на Иван Тотев като кмет на Пловдив и министър-председателя Бойко Борисов

Всички участници в срещата бяха категорични, че ще продължат започналите образователни програми като "Децата в музеите“, "Госпожа Опера“ и други.

В сферата на културата Пловдив прави европейска политика. Градът ни има с какво да се гордее и трябва да продължи да представя своето изкуство извън границите на страната, категорични бяха участниците в срещата.


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kandidatite-ot-GERB-se-sreshtnaha-s-predstaviteli-na-kulturnite-institucii-v-Plovdiv-1059697
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.