Корнелия Нинова в Пловдив: Нека вдигнем глава и заедно да бъдем горд и свободен народ
Автор: Силвия Станева 13:33 / 03.03.2021Коментари ()6053
©
Председателят на БСП Корнелия Нинова днес е в Пловдив и заедно със свои поддръжници изкачи Бунарджика, за да отдаде почетта си към загиналите за освобождението на България. Вижте какво каза г-жа Нинова пред камерата на Plovdiv24.bg:

"Честит празник на всички българи. Поклон пред хилядите български и руски воини загинали в Руско- турската освободителна война. Паметен завинаги остава подвигът на българските опълченци.

Те дадоха живота си, за да я има Родината ни. Днес всеки българин, където и да се намира, носи в сърцето си частица гордост и свободолюбие. Това ни събира в едно. Защото да си българин е състояние на духа. Дух на достойнство, на съзидание, на непримиримост към всяко потисничество и несправедливост. От този дух имаме нужда и днес, защото много страхове отнемат от силата ни. Но ние можем да ги преодолеем. Нека вдигнем глава. Да подадем ръка на уплашените и слабите. Да ги преведем през трудностите и заедно да бъдем горд и свободен народ. Това, което ни научи Освобождението и което трябва да завещаем на следващите поколения българи е, че свободата води след себе си развитие."



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Korneliya-Ninova-v-Plovdiv-Neka-vdignem-glava-i-zaedno-da-budem-gord-i-svoboden-narod-1058015
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.