Деца от ДГ "Мирослава" изпратиха бяла лястовица на медиците от УМБАЛ "Свети Георги"
Автор: Стойчо Генов 14:11 / 01.03.2021Коментари ()1851
Деца, родители и екипът на ДГ "Мирослава“ направиха уникален жест към медици от Пловдив. Малчуганите изпратиха бяла лястовица до отделението по детски болести и медицинска генетика в УМБАЛ "Свети Георги“.

По традиция в детска градина "Мирослава" всяка година се провеждат отворени творчески ателиета, в които деца, родители и учители заедно изработват чудни мартеници с благотворителна цел. Тази година, предвид епидемичната обстановка, родителите бяха провокирани да проявят творчество и креативност съвместно с децата си при изработване на мартениците. Заедно с красивите мартеници децата и екипът на ДГ "Мирослава" изпратиха на всеотдайните медици и техните малки пациенти бяла лястовица, символизираща вярата в чудесата, изцелението на болните и светлото начало в живота.

"Вие, скъпи медици, сте нашата "бялата лястовица"! Вие сте чудото, а то е в душата на състрадателния, отзивчивия към чуждата болка човек, в благородството на човешкото сърце, в милосърдието и отзивчивостта! Едно "благодаря" не стига, един поклон е малко за всеотдайността и професионализма, които проявявате в ежедневната си мисия да се борите за човешкия живот", гласи посланието на децата към медиците от УМБАЛ "Свети Георги“.

"Нека дните Ви са изпълнени с доброта, признателност и сбъднати мечти! Въпреки предизвикателствата, бъдете все така силни и не позволявайте духът Ви да бъде сломен дори за миг! Пожелаваме Ви здраве, повече радостни мигове, удовлетвореност от постигнатото и много любов“, се казва още в поздравителния адрес от децата, родителите и екипа на ДГ "Мирослава"!


Още по темата: общо новини по темата: 12
02.03.2021 »
01.03.2021 »
01.03.2021 »
01.03.2021 »
01.03.2021 »
01.03.2021 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Deca-ot-DG-Miroslava-izpratiha-byala-lyastovica-na-medicite-ot-UMBAL-Sveti-Georgi-1057340
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.