Арест в Първомай заради "чай за пушене"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:50 / 25.02.2021Коментари ()2628
©
В момент на притежание на цигара - неделима смес от марихуана и тютюн, е установен и 15-годишен от Първомай. Проверката е извършена в дома на момчето, а иззетото количество наркотично вещество е 0,788 грама. Още едно бързо производство за престъпление по чл. 354 А ал 3 от  НК е започнато от служители на РУ Първомай.

На улица "Вереница" в населеното място е проверен 30-годишен местен жител, който признал, че в себе носи "чай за пушене". При последващи действия е установено, че дрогата е закупена за сумата от 20 лв. от продавач, който управлявал лек автомобил "Ауди А 6", а след сделката водачът на превозното средство се оттеглил в неизвестна посока.

Тридесет минути по-късно на разклона за село Виница е установен и задържан продавачът. В превозното средство, което е управлявал, е открита споменатата банкнота от 20 лева и празна кутия от крем със следи от наркотично вещество по нея.

В условията на неотложност е последвал обиск в дома на 33-годишния дилър, който също е от Първомай. В двора на имота в метална кофа е открита старателно прикрита опаковка със синтетична дрога. Иззета е 1,306 грама бутинака. Лицето е задържано в ареста за срок до 24 часа по ЗМВР, а работата на разследващите продължава под наблюдение на прокуратурата.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Arest-v-Purvomai-zaradi-chai-za-pushene-1055805
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.