Полицията ще следи свлачището в пловдивското село Дряново
Автор: Адриана Георгиева 11:45 / 15.01.2021Коментари ()3175
©
"С оглед падналите проливни дъждове и опасността от свличане на големи скални маси над 50 тона, и опасността за живота и здравето на хората в района, още вчера след проверка се взе решение за евакуиране на хората, които живеят в непосредствена близост до падналата скална маса. Освен къщата, която е под скалите, в която живеят 3 души и къщата за гости, има и хотел, който също няма да се обитава", каза  областният управител Дани Каназирева след среща в Областна администрация  по повод ситуацията в село Дряново, в която участваха МВР и Гражданска защита, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Живеещите в две къщи в селото в община Лъки, снощи спешно са били евакуирани, поради опасност от срутване на голяма скална маса, която след  дъждовете е започнала да подава. Сигнал за случващото се е подал кметът на община Лъки Валентин Симеонов.

Екипи на МВР ще следят района някой да не се върне на мястото.

"В неделя кметът заедно с геолози и експерти ще огледат мястото, а в понеделник в Областна управа ще се свика Комисията по бедствия и аварии и ще излезем със становище и ще поискаме пари от София за укрепителните дейности", каза още областният управител.

"Полицията ще контролира денонощно мястото на свлачището, за да не се изкуши някой от живущите да се върне и да пострада", заяви началникът на "Охранителна полиция" комисар Виктор Празов. 

Нощта е минала спокойно в Дряново, хората от евакуираните къщи са приютени и най-важното е, че няма пострадали. По думите на кмета на общината в едната къща живее тричленно семейство, което временно е настанено при близки в селото. Втората къща е за гости, собствениците са се преместили в друго тяхно жилище, а клиентите, които са били по това време там, са си тръгнали.



Още по темата: общо новини по темата: 417
10.12.2021 »
26.04.2021 »
23.04.2021 »
15.04.2021 »
08.04.2021 »
07.04.2021 »
предишна страница [ 1/70 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Policiyata-shte-sledi-svlachishteto-v-plovdivskoto-selo-Dryanovo-1040257
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.