Дъждът създаде проблеми на Водния проект на Пловдив
Автор: Диана Бикова 09:28 / 14.01.2021Коментари ()3578
Обилният дъжд, който се изливаше в Пловдив в продължение на две денонощия с кратки прекъсвания, не само наводни улици и по-ниски части, а и създаде сериозни проблеми на строителите по Водния проект. Освен всички неудобства за живущите в район "Северен", разкопаните улици се превърнаха в car-run трасета, предаде репортер на Plovdiv24.bg.  

Тъкмо се поуспокои положението в карето около ул. "Оборище" и дъждът постави пред изпитание обитателите на сгради на "Братаница".

На първата улица са се образували две огромни дупки, които са на разстояние 7-8 метра една от друга, видя репортер на медията ни при проверка там. Отворите са били обезопасени от гражданите, а не от фирмата, която работи в този участък, обясниха ни хората. Въпреки че движението по "Братаница" е еднопосочно, няколко шофьори пред очите ни се направиха, че не са забелязали пътния знак "Забранено влизането" и смело нагазиха в улицата. Видяхме и скъсан кабел, чийто край се беше провлачил чак по земята. Новият тротоар към ул. "Неофит Рилски" е пропадвал и част от плочките вече са разбити. 

След сигнал от Plovdiv24.bg зам.-кметът по строителство Пламен Райчев е инспектирал проблемната ул. "Братаница". Констатирал е слягане на земните маси вследствие на обилното количество дъжд. "Голяма част от дъждарките или не работят, или са частично закрити заради ремонтните дейности в района. При нормална ситуация дъждовната вода влиза в дъждоприемните шахти и се отича. Сега обаче остава на повърхността. Заради липсата на нормален отток се е получило преовлажняване в следствие на което има локални слягани в ниските части" - коментира той.

По проект под тротоарните плочки трябва да има уплътнена земна основа, а не циментова замазка, уточни Райчев. Зам.-кметът увери, че строителите ще отстранят проблемите по ул. "Братаница".



Още по темата: общо новини по темата: 310
09.05.2024 »
08.05.2024 »
11.04.2024 »
05.04.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/52 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Duzhdut-suzdade-problemi-na-Vodniya-proekt-na-Plovdiv-1039461
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.