Прекратиха концесия заради незаконна дейност
Автор: Диана Бикова 13:40 / 15.12.2020Коментари ()4077
© Google
Концесията на футболно игрище № 5 на Гребната база е прекратена едностранно от община Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Развалянето на споразумението стана след публикация в сайта ни, че теренът не се използва по предназначение и там незаконно е разположен лунапарк с различни атракциони.

Обектът е бил предоставен на сдружение "Армейски лекоатлетически спортен клуб "Тракия". То от своя страна обаче преотстъпва терена на фирма "Спасов ленд" ЕООД със седалище в Лом за издигане на атракциони, въпреки че по договор това е абсолютно забранено.

Още на следващия ден след публикацията ни от общината са изпратили до сдружението уведомително писмо за едностранно прекратяване на договора. Отделно от това, инспектори от Пловдивския общински инспекторат са направили проверка и издали наказателно постановление на фирмата, която е изградила лунапарка.

Актът на "Спасов ленд" е до 5000 лв. В началото на декември сдружение "Армейски лекоатлетически спортен клуб "Тракия" доброволно са предали обекта на община Пловдив.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Prekratiha-koncesiya-zaradi-nezakonna-deinost-1031185
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.