Закопчаха 25-годишен дилър в Карлово
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:44 / 12.11.2020Коментари ()4429
Илюстрация
В хода на работа по линия разпространение и употреба на наркотични вещества на територията обслужвана от РУ Карлово, криминалисти са задържали на улица в града 25-годишен местен жител, за който разполагали с оперативна информация, че притежава и разпространява дрога. В момента на задържане младият мъж се опитал да осуети проверката и изхвърлил в кош за отпадъци полиетиленова торба с марихуана, която носел в себе си.

В условия на неотложност последвало претърсване на адреса, обитаван от лицето. В жилището му били открити и иззети 44,020 гр. марихуана, електронна везна за разтеглянето и на дози, по която имало и следи от амфетамин.

Мъжът е извършил престъплението в срок на условно осъждане за управление на МПС след употреба на наркотични вещества. В хода на започнато бързо производство са разпитани и 7 лица, които са били негови клиенти.

Първоначално дилърът е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР, а в последствие за 72 часа с постановление на Окръжна прокуратура Пловдив. Работата по документиране на случая продължава разследващ полицай и служители от група "Криминална полиция“ при РУ Карлово.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Zakopchaha-25-godishen-dilur-v-Karlovo-1020548
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.