Изключителна новина за община "Родопи"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:18 / 09.11.2020Коментари ()9235
©
Проект за цялостно изграждане на нова сграда на детска градина "Синчец"  в село Браниполе спечели Община "Родопи". Проектът е на стройност близо 3 милиона лева, а средствата ще бъдат отпуснати по Програмата за изграждане, пристрояване,надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища на Министерството на образованието. "Родопи" е една от 89-те общини, одобрени за финансиране от ведомството.

 "Изключителна новина за община "Родопи". От близо  десетилетие това е първият голям проект, спечелен от общината.  Ние продължаваме да изпълняваме нашите ангажименти и аз съм изключително щастлив, че още в първата година от мандата можем да се похвалим с такъв успех", коментира кметът Павел Михайлов. Той похвали екипа си  и подчерта, че работата на администрацията трябва да продължи по същия начин. "Работим сериозно и даваме заявка за един успешен мандат", каза кметът на община "Родопи".

Новата детска градина  в Браниполе ще бъде модерна, с озеленяване. Тя ще замени старите талашитени постройки, които не отговарят на съвременните стандрати за отглеждане на децата. Идеята е заведението да обслужва селата Браниполе, Белащица и Брестник.

" Проектът за изграждане на детската градина в Браниполе е един от приоритетите, които заложихме в програмата си за управление. От началото на мандата  проведохме неколкократно разговори с  министъра на образованието Красимир Вълчев, който   обеща съдействие. Направихме много и се надявам това да бъде оценено.  Искрено благодаря на министъра за разбирането", каза заместник-кметът на общината Владимир Маринов.

С изграждането на новата детска градина  в село Браниполе ще се реши голяма част от проблема с лошата инфраструктура в детските градини в общината. От ръководството изразиха надежда, че строежът ще започне скоро.


Още по темата: общо новини по темата: 147
07.05.2024 »
28.12.2023 »
20.12.2023 »
18.12.2023 »
18.12.2023 »
17.12.2023 »
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница

Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Izklyuchitelna-novina-za-obshtina-Rodopi-1019367
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.