Нов автомобил за социалния патронаж в Брестовица
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:30 / 05.11.2020Коментари ()2006
Нов автомобил закупи община "Родопи". Придобивката ще се използва за нуждите на социалния патронаж в село Брестовица. Това е поредният ангажимент, който новото ръководство изпълнява към жителите на общината. Така ще се подобри качеството на услугата при извършване на здравно и психологическо консултиране по домовете на възрастни хора, живеещи в отдалечени райони.

Ключовете за новата кола бяха връчени лично на кмета на община "Родопи" Павел Михайлов.

"Социалната услуга предоставя пакет от грижи и медицинско обслужване ,затова сме длъжни да осигурим сигурност . Разбира се и колкото е възможно повече допълнителни места, защото това е една от основните ни задачи", коментира кметът Павел Михайлов.

В село Брестовица 52 души се възползват от услугата. Желаещите обаче са повече. "Старият автомобил, който досега беше в полза на социалния патронаж е технически неизправен и не отговаря на условията на Агенцията по храните" , коментира директорът Мария Тасева. Тя остана изключително доволна от новината. "Услугите, които социалният патронаж предоставя са незаменими за самотните, възрастнини и болни хора."

"С новия автомобил ще могат да се обхванат много повече нуждаещи се. Става дума за лекотоварен бус "Форд", който е в отлично състояние и с него ще подобрим тази услуга", каза заместник-кметът на община "Родопи" Владимир Маринов.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Nov-avtomobil-za-socialniya-patronazh-v-Brestovica-1018153
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.