Кукленското момиче Таня Керкелова спечели първото място на престижен музикален конкурс в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:20 / 28.10.2020Коментари ()2021
©
На 25 октомври в Пловдив се проведе XIX-тият Национален музикален конкурс "Милчо Петров“, организиран от Народно читалище "Шалом Алейхем – 1945“. Тази година в състезанието премериха сили над 100 деца от музикалните школи по пиано, акордеон, цигулка, китара и ударни инструменти от цяла България.

Оценка на изпълненията  даде престижно жури  в състав:  Председател – академик Николай Стойков и членове: проф. Живка Личева, д-р Милена Вълчева, Анелия Сталева и Дарина Кантарджиева.

Кукленското момиче Таня Керкелова се представи блестящо на конкурсната сцена и завоюва най-високите оценки в своята възрастова група. Тя грабна първа награда за изпълнението си на пиано в първа възрастова категория.Таня се представи с две произведения – "Прелюдия“ от Парашкев Хаджиев и "Алегрето“ на Моцарт.

Таня Керкелова е на осем години и е възпитаник на школата по изкуства към Народно читалище "Н. Вапцаров – 1909“ –гр. Куклен. От петгодишна Таня свири на пиано , а неин преподавател вече 3 години е Валентина Трендафилова.

Поздравления за талантливата пианистка и за нейната преподавателка по пиано Валентина Трендафилова!


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Kuklenskoto-momiche-Tanya-Kerkelova-specheli-purvoto-myasto-na-prestizhen-muzikalen-konkurs-v-Plovdiv-1015228
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.