"Джендър алтернативи" завършва младежки проект
Автор: Диана Бикова 11:04 / 21.10.2020Коментари ()3335
©
Фондация "Джендър алтернативи" завършва младежки проект срещу езика на омразата, хомофобията и ксенофобията срещу бежанци, мигранти и малцинства, съобщи на пресконференция ръководителят на организацията адвокат Милена Кадиева, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"От няколко години се опитваме да работим с млади хора и деца, за да имаме успешна превенция, за да не стига до тежки последствия при случаи на домашно насилие и трафик на хора. Така се роди идеята за проекта HIT" - обясни адв. Кадиева. 

Проектът HIT е създаден от младежи и се изпълнява почти изцяло от младежи. Той се финансира от ЕК, неговата продължителност е 24 месеца, като началото му е на 1 ноември 2018 г., но заради ситуацията с коронавируса приключването е удължено до края на календарната 2020 г. По него се работи с още шест европейски държави, сред които Великобритания, Италия, Кипър, Гърция и  Германия. 

Основната цел е да се създаде методика за младежи на възраст 12-17 г. да реагират адекватно към език на омразата, хомофобия и ксенофобия към бежанци, мигранти и малцинствата. Тази методика вече е факт и може да се използва като помагало дори в училищата.

Подробности за проекта и дейностите по него гледайте в прикаченото видео!



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Dzhendur-alternativi-zavurshva-mladezhki-proekt-1012729
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.