Тъжни кадри от двора на пловдивско училище
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:13 / 23.09.2020Коментари ()11026
© Plovdiv24.bg
Читател потърси Plovdiv24.bg, за да разкаже: "Здравейте, изпращам Ви кадри, за да добиете представа за окаяното състоянието на училищния двор на СУ "Никола Вапцаров" в кв. "Гагарин". Оградата на училището не е ремонтирана никога и на места е подпряна с железни пръти.

Телената мрежа на преградната ограда в двора е кърпена многократно, но старите скъсани парчета не са отстранени и е въпрос на време някое дете да пострада от ръждивата тел. Първият учебен звънец би неотдавна, но абсолютно никой не се беше погрижил дворът на училището да бъде почистен и да посрещне учениците в малко по-приветлив вид.

Да не говорим, че пейките са стари и изпочупени и най-вероятно са от откриването на учебното заведение. В задната част на двора има монтиран лост и желязна успоредка, които се ползват от младежите от квартала. В основата си успоредката има две железни релси, които също представляват опасност за децата. Преди време оголените железа в основата бяха засипани с дървени стърготини, но те естествено се разпиляха.

Единственото положително нещо е, че който желае, може да си набере шипки от огромния храст, растящ от години в единия ъгъл на игрището. Не сме се обръщали към директорката на училището, тъй като тя изпълнява този пост от повече от 25 год. и всеки ден се сблъсква с тази гледка, но явно не се вълнува. Обръщам се директно към Вас като медия, с надежда да се даде гласност на проблема".



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Tuzhni-kadri-ot-dvora-na-plovdivsko-uchilishte-1002905
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.