Невиждан скандал и заплахи с цветущи думи в пловдивски парк
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:43 / 17.09.2020Коментари ()17900
© Забелязано в Пловдив
Луд скандал между гражданин и служителка на "Градини и паркове" се е разразил заради окосяването на избуялата трева в парка зад хотел "Санкт Петербург". Клипчето беше публикувано в "Забелязано в Пловдив" най-вероятно от мъжа, който го е снимал.

От видеото става ясно, че гражданин е поискал служителката да си каже името. В отговор тя проявява люта словесна агресия. "Кой си ти бе? Знаеш ли, че има 400 000 граждани?!" - казва жената. Той я пита защо няма да се окоси част от тревата и посочва коя, тя му отговаря, че й е казано какво трябва да направи.

"Така ли трябва да се държите?" - настоява гражданинът, а служителката отвръща: "Кой ти каза да снимаш? Искаш ли да ти отпоря един шамар и да останеш без телефон? Ти пита ли ме дали искам да ме снимаш?". 

Междувременно, областният управител Дани Каназирева изиска да бъде извършена проверка от РИОСВ и Община Пловдив по сигнал на граждани за административно бездействие на компетентните институции относно поддържане чистотата на зелената  площ зад хотел "Санкт Петербург“. Според подателя на сигнала “унищожената тревна площ , част от парка, се използва като склад за строителни материали , депо за инертни материали и паркинг за тежкотоварна техника“. Сигналът и искането за проверка е препратено и до кмета Здравко Димитров и районния кмет  Стоян Алексиев, а даденият срок за  писмено становище е 7-дневен.

"При този недостиг на зелени площи в Пловдив малкото останали следва да се поддържат и пазят във вид достъпен за гражданите, независимо чия собственост са те. Затова при всеки един сигнал сезирам съответните институции и считам, че трябва да се предприемат незабавни действия“, заяви Каназирева.

Гражданите пишат още, че са сигнализирали отдел екология в район Северен, Общински инспекторат и Община Пловдив , но до момента няма действия или отговор от тяхна страна.



Още по темата: общо новини по темата: 171
23.04.2024 »
14.04.2024 »
06.04.2024 »
04.04.2024 »
05.09.2023 »
14.08.2023 »
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nevizhdan-skandal-i-zaplahi-s-cvetushti-dumi-v-plovdivski-park-1001583
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.