Тържествено откриха новата учебна година в МУ Пловдив
Автор: Адриана Георгиева 12:48 / 15.09.2020Коментари ()7270
© Plovdiv24.bg
"Първокурсниците са направили добър избор за учебно заведение и професия. Не всеки може да бъде лекар, да посветиш себе си да спасяваш човешки живот - не всеки е способен на това. Във вашата специалност трябва непрекъснато да се усъвършенствате". С тези думи кметът Здравко Димитров откри на новата учебната година и в Медицински университет – Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

На церемонията за откриването присъстваха и областният управител Дани Каназирева, кметът на район "Тракия" Костадин Димитров, председателят на Общинския съвет Александър Държиков, зам.-кметът "Култура, археология и туризъм“ Пламен Панов, зам.-кметът по "Образование и бизнес развитие" Стефан Стоянов, зам.-кметът по финанси Илия Кирчев, зам.-кметът Георги Титюков, кметът на район "Централен" Георги Стаменов и ректорите на пловдивските университети.

По време на тържеството студенти изнесоха, марширувайки, знамето на Медицинския университет, на което бе цялото ръководство на вуза.

"Да ние е честита новата учебна година. Имам удоволствието да поздравя първокурсниците. Моля всички гости да аплодираме първокурсниците", каза проф. Марияна Мурджева, ректор на МУ.

"Тази година започва по-различно заради епидемията. Необходима е трудна организация заради спазването на противопоепидемичните мерки. Лекциите ще се водят изцяло в електронен формат, част от упражненията също ще се водят електронно, но повечето от практическите упражнения ще се провеждат в клиниките. сигурна съм, че ще се справим", допълни още проф. Мурджева.

"Медицината не е само наука, тя е и изкуство. силата на лекарите е в неговото сърца! Да бъдем лекари", заяви Полина Димитрова, студентка в първи курсприета с пълно отличие в МУ.

Областният управител Дани Каназирева заяви, че МУ заема достойно място в Европа и поздрави студентите и преподавателите. Наградени бяха студентите приети с най-висок бал.

Plovdiv24.bg излъчи на живо събитието. Ако желаете да бъдете уведомени при бъдещи излъчвания на живо, абонирайте се за нашия канал в Youtube Plovdiv24.bg или ни последвайте във Фейсбук: Plovdiv24.bg новини.



Още по темата: общо новини по темата: 675
20.03.2024 »
20.09.2023 »
16.09.2023 »
16.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
предишна страница [ 1/113 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Turzhestveno-otkriha-novata-uchebna-godina-v-MU-Plovdiv-1000814
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.