ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Екозащитниците под строй в спасителен център
Автор: Любомир Минчев 09:31 / 31.07.2018Коментари (9)13691
© Plovdiv24.bg
Преди време предложих екозащитниците да бъдат затворени в специален спасителен център, където да разработват на спокойствие своите конспиративни теории. И, примерно, веднъж на три месеца да обявяват на обществото какво са измислили и как е възможно да се случи. Ако обществото отхвърли идеите им, отново се връщат в центъра и продължават научната си работа.

Крайно време е това да се случи, защото иначе се превръщат в едни обикновени рекетьори и лигльовци. Зоологическата градина, Втория гребен канал, залесяването на 365 декара в екопарк "Марица“. Няма край  трерорът им. Трябва да направим нещо за тях.

На старта на зоологическата градина имаха претенции, че се изсичат дървета. После започнаха да се правят на загрижени общественици – мястото на зоологическата градина не било там, а някъде на майната си. Настояваха да се спре строителството и да се насочим към друга дестинация – в околностите на "Тракия“ имало достатъчно място и то за по-голям парк – 77 декара, без нито едно дърво да падне под ножа.

Васил Къдринов от "Граждански контрол – защита на животните“ на Георги Сербезов тогава дори разви идеята от трибуната на Общинския съвет. На протеста му направило впечатление, че имало едно момиченце с плакат: "Не искам животни в клетка!“ Съветниците аха да се разплачат, но се сдържаха, макар и трудно. Окрилен, Къдринов направо уби змея, като изтърси, че няма нужда от никаква зоологическа градина, а да си направим един спасителен център за диви животни – може и слонове да има, но поне малко болнави да са.

Георги Сербезов беше още по-хард настроен – центърът може да се напълни с тигри и лъвове, които да приберем от олигарсите, те ги гледали в частните си паркове. Това са измъчени животни, които трябва да бъдат спасени, животни в риск. Пловдив би се гордял с един такъв център,бръщолевеше преди три години Сербезов.

Действията на рекетьорите изчерпва търпението ни. Саботират каквото им падне. Ако трябва да се засади дърво, протестират. Ако трябва да мислим име на лъва, протестират. Все още не се оспорили само собствените си свидетелства за раждане.

А Пловдив би се гордял с един спасителен център за екозащитници, който може да се разположи на 77 декара в "Тракия“. Така смята гражданското общество. Трябва да помогнем на тези хора да развият докрай възгледите си. Ето предлагаха  вместо зоологическа градина, да се се обзаведем с огромна болница за животни. Обществото не подкрепя подобна идея и според правилата на спасителния център, екозащитниците  трябва да се затворят там и след  три  месеца да ни представят следващия си проект. Така е справедливо. Все някога ще стигнем до съгласие и масово ще подкрепим  тази група. Възможно е дори да затрупаме гребния канал, камо ли да строим втори, ако ни убедят, че е крайно наложително.     

Да не отхвърляме подобна идея с лека ръка. Гражданското общество трябва да я подкрепи, защото тя е спасителна и за екозащитниците, и за всички останали. Предлагам ви екозащитна лаборатория с всички екстри на огромна площ – 77 декара.

Преди три години тези "еколози“ бяха част от предизборен щаб. Сега пак са в него и се трудят неуморно на политическия фронт. Да предположим, че това не е вярно и се трудят безкористно за правата на животните, дърветата и хората. Тогава да погледнат по-ведро на хоризонта пред тях и със самочувствие да се настанят в спасителния център. Гражданското общество ще ги приветства.


Още по темата: общо новини по темата: 247
27.01.2024 »
20.12.2023 »
29.08.2023 »
29.06.2023 »
14.02.2023 »
30.01.2023 »
предишна страница [ 1/42 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Що за тъп материал? Тези хора не подпалват складове, колят, бесят или крадат, а използват закона и съдилищата. Търсене на права и задължения е трудно разбираемо за бай ти Ганя.
+2
 
 
Коврите на Гергов ако им дадеш дърво ще го посадят с корена нагоре. Какви еколози може да са няколко джендъра които карат стари таралясници из града и хвърлят опаковки от вафли от прозорците?!
на 31.07.2018 г.
+1
 
 
ТРИ ЗАСПАЛИ М А Р Д И ЕКО ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА УДОБНО МЕКИ КРЕСЛА.
+3
 
 
Публикувайте им имената, за да ги видим в коя избирателна листа присъстват за изборите 2019г.
+2
 
 
Тва ли са дебилите, тези ако са работили един ден в услуга на града ни и хората, аз ще си хвърла дипломата и ще я запаля. Тва да си тъп и дебил не е лесно. Да оставиш да застроят плътно цели райони без да има зеленина и въздух и да не покажеш на кмета, че всичката пръст от градинките и боклука се влачи по пътната настилка ,кал итнт. и после да обявиш, че колите замърсявали въздуха! Не знам за какво ги има изобщо, за некви 500лв не ви ли е срам, поне да бяхте направили нещо за хората и да си тръгне с достойнство.
+2
 
 
Къде сте господа еколози да видите как се изсичат дървета на Царския остров за да се строят Комплекси ,хотели и т.н. на разни строителни магнати .Защо не протестирате там,ама защото те и бият.Само плямпате подтиквани от червените измекяри.Срам ,Срам,Срам
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (881) 16%
Спас Гърневски (785) 14%
Д-р Иван Чомаков (535) 10%
Славчо Атанасов (1442) 26%
Иван Тотев (1472) 26%
Здравко Димитров (483) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: