ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Нелегална война сред кабелните оператори в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 00:26 / 01.09.2005Коментари (29)22359
©
16 часа продължи поправката на оптичния кабел в Кършияка
В понеделник вечерта без интернет остана почти половин Пловдив, след като бяха изтръгнати и унищожени оптични кабели, собственост на лицензирания доставчик на далекосъобщителни услуги Visio. По тях преминава целия трафик на Visio, Angelsoft и техните представители в Кършияка Netgroup. Вандалската проява е станала около 21:30 в няколко шахти в района на магазин НЕВА в Кършияка.

Няколко часа по-рано пък друг кабелен оператор остана с орязана и унищожена кабелна мрежа. Приблизително 95% от подземната кабелна мрежа на новата цифрова телевизия DCC е била изкарана от шахтите. Новият оператор трябваше да стартира на 4 септември и да предложи първата в Пловдив цифрова телевизия. След загубите, нанесени от срязването на кабелите, не е ясно кога и дали изобщо ще тръгне DCC в Пловдив. Един от съдружниците на новия кабелен оператор Иван Гологанов заяви, че “кабелите са буквално изтръгнати и това е чист вандализъм". Според него служители на “Гигабит“, която е фирма на “Евроком" Пловдив, са ги извадили с мотива, че не са легитимни. Според закона обаче положени кабели са собственост на фирмата, която ги е прекарала и самоправството не е разрешено. Единствено БТК като собственик на шахтите и подземната разпределителна мрежа може да забрани ползването на съоръженията. “Имаме лиценз, от година и половина се борим да предложим нещо по-добро на клиентите. Бяхме изградили 100% мрежата във всички блокове на Смирненски, част от центъра и целия Кючюк Париж" – каза Гологанов. Той добави, че още във вторник в 16:30 ч. е сезирал прокуратурата, както и полицията.

Георги Стефанов – управителят на Visio също е сезирал прокуратурата, каза самия той пред репортер на Plovdiv24.com. По неговия сигнал за унищожената част от мрежата на Гео-комерс е съставено полицейско производство срещу неизвестен извършител. Според него щетите от унищожените кабели са над 5 000 лв и той е направил невъзможното, за да възстанови интернета на абонатите за по-малко от 16 часа. "Извиках 30 човека и платих 4 пъти по-висока цена за ремонтните дейности, за да успеем да възстановим интернета на абонатите", каза Стефанов и допълни: "Това престъпление е извършено квалифицирано, защото са унищожени оптични кабели, тръби и разпределителни кутии само в стратегически шахти. Оптичните кабели на практика се възстановяват много трудно". Той разказа как са освен в централната шахта, където минава целия трафик, има срязване на оптичен кабел и на друго място. Собственика на Angelsoft добави, че лично е присъствал и е видял как липсва парче кабел, което прави възстановяването на трасето още по-трудно.

За момента двата пострадали интернет-доставчика могат само да предполагат кой е извършителя на вандалското деяние. "Работа на полицията е да открие извършителя", каза Ангел Гаров специално за Plovdiv24.com. Георги Стефанов обаче ни информира, че единствено БТК, Visio и Евроком имат право да отварят разпределителните шахти на кабелите. При всяко отваряне трябва да присъства представител на БТК, които са собственици на шахтите и подземната мрежа.

Plovdiv24.com ще продължи да следи развоя на темата. Иван Гологанов в телефонно интервю каза, че по-подробна информация ще даде едва след като приключи разследването на полицията. За момента собствениците на Visio и Angelsoft също се въздържат от коментари по-темата, докато органите не открият извършителя.

Използването на материала или части от него без цитиране на източника е абсолютно забранено без писмено съгласие от страна на Plovdiv24.com.


Още по темата: общо новини по темата: 7
02.09.2005 »
02.09.2005 »
02.09.2005 »
02.09.2005 »
02.09.2005 »
01.09.2005 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Какъв саботаж, какви 5 лева, бе хора? В кой век живеем? Имате ли представа, че в град Стамболийски кабелите на ТВ и наследникът им blizoo на много места са "на една ръка разстояние", провесени са между жилищните блокове, завързани са по стълбовете за улично осветление, гледката на някои места е УЖАСЯВАЩА!!! Що за кабеларки са това? Нали кабелите трябва да бъдат в земята? Седмица преди финала на световното заради буря нямаше 8 часа излъчване... Но рекламите им са блестящи, примамливи и предлагащи безупречно качество на услугата... Изобщо не им вярвайте, че това е саботаж. НЕ! ТОВА Е ПРОСТО КАЧЕСТВОТО НА УСЛУГАТА ИМ - ПРЕОБЛЕКЛИ СЕ ТВ И CableTel, И ПАК СА СИ СЪЩИТЕ.... ТАКА, ЧЕ Операторът blizoo да не се прави на интересен със смехотворните си твърдения за саботаж... Елате и вижте резила им в град Стамболийски, убедени сме, че така е във всички градове....
Nadurvenia
на 13.09.2005 г.
0
 
 
Пълни ши*аняци, дарайвата нема да се оправи така, требе да има икономика и да има монополисти за да има конкуренция да може хората да се ориентират към които си щат, и заради тва мамка ви тъпаци, всички бягат от България, мамка ви мръсна, да ви го начукам на ъсички, селяни и миндили! Обладайте се взаимно да не ви обладая аз че ми е голям а вие сте тесни! Секс да има, не на чекиите!
Ivan(Podleza)
на 07.09.2005 г.
0
 
 
Не ви ли е ясно какво става Евроком едно време съсипаха А&К кабел в Кичука,сега се опитват да направят същото със Висио и DCC
Aнонимен
на 05.09.2005 г.
0
 
 
@lindeman_ Има дежурни телефони обади се там вместо да се оплакваш тук
lindeman_
на 05.09.2005 г.
0
 
 
а аз се чудя, защо 2 дена нямам интернет и то точно когато всички офиси са затворени заради почивните дни покрай 6ти септември ...
DCC user
на 04.09.2005 г.
0
 
 
"Георги Стефанов обаче ни информира, че единствено БТК, Visio и Евроком имат право да отварят разпределителните шахти на кабелите. При всяко отваряне трябва да присъства представител на БТК, които са собственици на шахтите и подземната мрежа" След това изречение ми кажете кво правят DCC в мрежата на БТК като нямат право да са там а? Иван Гологанов си е мръсник голям да си кръсти фирмата съвсем случайно "Евроком А-д" хахахах.
Other Side
на 02.09.2005 г.
0
 
 
Май май никой не е наясно какво защо и как има достатъчно снимков матерял в следствието освен това в статии публикувани тук има неточности журналистите не написаха това което им бе казано но съвсем скоро ще излезне истината на бял свят и когато престъпникът бъде осъден тогава коментирайте Евроком не са съдия изпълнител да решават проблемите на нелегалните но като се посраха от страх от конкурентите започнаха със силови методи да не говорим че на самите тях им липсват купчина документи за техните мрежи ами дъщерната им фирма ГигаБИТ няма един документ обаче кой да я гледа нея точно служители на тази фирма мъкнаха кабели като откачени от блоковете в кичука но акостане нещо гигадрис не е евроком и те си измиват ръцете но все пак има изпълнителна власт която ще реши кой крив кой прав
Aнонимен
на 02.09.2005 г.
0
 
 
продават на руския 500 метра кабел ...от къде не знам тошо май ти го продаваше ..ти срама нямаш ли?
Aнонимен
на 02.09.2005 г.
0
 
 
Евроком са невинни !!!
Aнонимен
на 02.09.2005 г.
0
 
 
читател ти па куф си ....селски трябва да има само лицензирани оператори и баба ти ще ти го каже кви са тия ефтинии всеки да си прави кабела и да си вре шнура където падне ,,,добре от утре АЗ решавам да извадя всички кабели да отрежа ипремахна всички кабели и да си сложа само моите и тогава ще има само една кабелка и ще я нарека Демокрация 2001 . Какво ще кажете а ? супер щее ееее 10ст на месец ефтиния и качество за всеки !!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Януари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: