ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Абсурд! Българин бе свален от самолет заради видео с кукери
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:28 / 09.02.2019Коментари (3)8236
©
Българин бе свален от самолет заради видео с кукери. Абсурдният инцидент се случил на Владимир Миланов на летище Каструп в Копенхаген, Дания в сряда вечерта, пише "Телеграф“.

Около 20:30 ч. местно време нашенецът се настанил на мястото си на полета на "Райънеър“ за Лутън, Великобритания, разказва той. Пътниците заели местата си, а стюардесите започнали да дават стандартните инструкции за безопасност. В този момент една от тях взела куфар и започнала да разпитва пътниците чий е. След като дълго време никой не отговарял, на борда започнала паника заради подозрения, че в багажа може да има бомба. Тогава от персонала обявили, че двама от пътниците били забелязани да гледат пропагандни терористични видеа и скоро се очаква полицията да ги свали от борда. В следващия момент до Миланов се озовал един от стюардите и го помолил да си сложи шапката. След като Миланов изпълнил нареждането, стюардът просто казал: "Да, това е той!“ и наредил на българина да го придружи до лобито пред пилотската кабина. Миланов изпълнил и това разпореждане и скоро се изправил пред командира на полета. Той му заявил, че има сигнали, че нашенецът гледа видеа с тероризъм и трябва да напусне полета.

"Опитах се да обясня, че телефонът ми е на самолетен режим и не съм гледал никакъв тероризъм. Той обаче бе непреклонен. Каза ми: "Не ви искам на този полет и полицията идва за вас!“, разказа Миланов.

В следващия момент на борда се появили полицаи, на които капитанът на полета заявил, че настоява Миланов да бъде изведен от самолета. Разписал и съответните полицейски документи за това. Полицаите отказали да дадат каквато и да е информация на шокирания нашенец и лаконично му заявили, че тяхна работа е да изпълнят желанието на командира на полета и водеща е единствено неговата преценка. Миланов не бил разпитван, нито задържан. По-късно си взел друг билет за Лутън. На следващия ден, когато следобед най-сетне се добрал до дома си на Острова. От други пътници научил, че полетът е закъснял сериозно, тъй като на борда продължило разследване чий е куфарът. Стигнало се до опразване на самолета и претърсване. Според Миланов най-вероятната причина за инцидента е видео, което гледал по време на бординг процедурата. Видеото било репортаж от последния кукерски празник в Разлог. На него кукери с традиционните маски и костюми подскачали, пеели и танцували в съпровод с народна музика. Нещо повече, те гърмели във въздуха с бутафорни пушки. Най-вероятно гледката на маскираните мъже с огнестрелни оръжия е провокирало тревога у друг пътник, който анонимно е сигнализирал властите.

Миланов се е свързал с родна юридическа кантора, специализирана в искове за обезщетения срещу авиокомпании, откъдето обаче му заявили, че няма как да му помогнат, тъй като инцидентът не е станал в България. Оттам го насочили към авиационните власти в Дания или Великобритания.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 09.02.2019 г.
+3
 
 
малее пълни идиоти.то бива да са прости ама чак пък толкоз.
Aнонимен
на 09.02.2019 г.
+1
 
 
Аман от евроидиоти. Нямаме нищо общо с тези малоумници, да не говорим и колко войни сме водили срещу тях и как винаги са ни мразели и тъпкали. Трябва да дружим с близки на нас народи и държави а не с такива, с които винаги сме имали проблеми.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (887) 16%
Спас Гърневски (796) 14%
Д-р Иван Чомаков (545) 10%
Славчо Атанасов (1456) 26%
Иван Тотев (1495) 26%
Здравко Димитров (487) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: