ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
"Пловдив 2019“ – упражнение за политически тъпанари и хленчещи "интелектуалци“
Автор: Любомир Минчев 11:00 / 03.05.2018Коментари (3)7781
©
"Пловдив 2019“ се превърна в работилница. В нея се изработват всевъзможни инструменти за обслужване на политически интереси и да бъдат годни за водене на предизборната борба за местните избори  в края на следващата година. Нямам никакво съмнение, че прогнозата ми от края на 2017-а е точна  – върху  идеята  "Пловдив 2019“ се гради изборната стратегия  на политически отшелници, невнятни културтрегери, разлигавени "интелектуалци“, чието основно занимание е да хленчат.

"Пловдив 2019“ е тяхното изборно вдъхновение, идеалната сцена за изборни щуротии. Нито един политически тъпанар няма да пропусне подобна  възможност. Нито един "интелектуалец“ няма да проспи  шанса си да напомни, че е  толкова значим, колкото не може и да си помислим дори.

Беше очевидно, че "грандиозният провал“ на Пловдив ще е основната тема на голямото говорене – изборно говорене през цялата 2018-а и 2019-а. Атаката срещу града е мащабна. Като се започне  от обжалването на знакови проекти  и се мине през  хленченето на една група хора, които си въобразяват, че градът и общината им са длъжници по всяко време  - без тях няма култура, въртяла се само около техния пъп.Колко много обичат да ги дундуркат!  И се стигне до истеричното поведение на незначителни партийни комисари, които напоследък са агресивно нахални  в своята безпомощност да формулират смислени послания. Пишат декларации, задават въпроси, чийто отговори отдавна са известни. Политически трупове, които търсят съживяване чрез магии. Не е възможно. Дори и да виждат "Пловдив 2019“ като банка с кръв, а те да се държат като вампири. Освен че са вампирясали, друго няма да забележим.

С напредване на времето  подобни кръжоци - на недоволни откъм внимание политици и "интелектуалци“ ,ще никнат като гъби.  Те ще крещят по-силно. По-силна ще става "любовта“ им към Пловдив, а не към парите му.

Идеята на "Пловдив 2019“ е ЗАЕДНО да стигнем  донякъде, колкото може по-напред. Така мислеше и кметът Иван Тотев . Затова и прояви неоправдана толерантност към рекетьорите  културтрегери. Огромна грешка! Европейската столица на културата се превърна в причина за конфликти и озлобление сред редиците на една шайка, свикнала да живее на гърба на града или държавата – много сме за културата, но без общински пари култура няма да правим.

Ръководството на  фондация "Пловдив 2019“ не е безучастно в тези атаки. С някои неадекватни действия насъска срещу себе си опълчението от политически търгаши и безскруполни "културни“ лешояди. А дали разбира, че с любезното му съдействие  това са атаки и срещу Пловдив. И дали изобщо разбра, че "Пловдив 2019“ е колкото културен, толкова и политически проект.  И на провокациите – най-вече политически, не се отговаря с криене под масата и аристократично  махане с ръка от прозореца.

"Пловдив 2019“ е битка. Или си готов за нея или се криеш под масата и те изнасят заедно с масата. Защото утре ще цъфне поредният партиен тъпанар да ни убеждава, че сме туземци и културата ни е отлетяла в космоса. Ще се появи поредният ревльо  "интелектуалец“ с претенции, че е значим  колкото целия град .







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Смятам, че вина има и Стефан Стоянов, който "оправи" културата. С лека ръка можещите бяха отписани, защото не се мазнеха, а посочваха с критичен поглед проблемите за решаване. Вместо да ги решат, назначиха едни многознайковци с жълто на устата. Сега Минчев каза ли нещо? Защо не посочи отговорността на кмета и заместниците му? Ами нищо не каза, защото е от земноводните.
Работя за себе си,а щом работя,това е добре !
на 03.05.2018 г.
0
 
 
На какво ли не се нагледахме през изминалите 30 години... Нема да посочвам примери,щото са не стотици,а хиляди...Ако тръгна да ги описвам,съмнявам се дали капацитета на сайта ще ги побере. Хубав ден на всички и весели Гергьовденски празници !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2018 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: