ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Край на терора на "паяците" в Пловдив! Остават два, ще вдигат само най-дръзките нарушители!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:56 / 01.10.2014Коментари (28)18178
© Plovdiv24.bg
Община Пловдив се отказа от идеята да купува собствени "паяци" и се спря на варианта да ползва под наем такива. Това каза за Plоvdiv24.bg заместник-кметът по транспорта Александър Държиков.

Автомобилите ще бъдат два на брой, като общата сума за ползването им ще бъде около 3500 лева на месец. Те ще вдигат вече само колите, които пречат на движението на пешеходци, МПС-та (особено автобуси от градския транспорт) и такива, които създават предпоставки за пътнотранспортни произшествия. 

Слага се край на практиката да се вдигат автомобили, които макар да са в нарушение, не създават неудобства за останалите участници в движението. Те, както и всички останали нарушители, ще бъдат санкционирани основно с фишове.

"Не искаме да превръщаме "паяците" в печеливш за Общината бизнес. Това по-скоро е превантивна мярка и ще я използваме само в крайно наложителни случаи. Най-цивилизованата санкция е глоба с фиш. Единият от двата "паяка" вероятно ще бъде на разположение и през нощта. Договорът на сегашната фирма изтича в края на месеца и от следващия тази дейност става общинска. Обмисляхме и варианти за закупуване на собствени машини, но се отказахме, защото сметките показаха, че това би било нерентабилно", каза още зам.-кметът.


Още по темата: общо новини по темата: 40
10.04.2024 »
04.04.2024 »
08.10.2021 »
08.10.2021 »
08.10.2021 »
08.10.2021 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
това е до петък ! да минат изборите и си е*а майката !
+1
 
 
Точно най дръзките никой не ги закача. Кой паяк ще се осмели да вдигне колата на кмета, колата на някой полицай или колата на някой пишман бизнесмен. Докъто отказан подкуп е изключителна новина нямаме никакъв шанс да се оправим.
+17
 
 
Така може би ще се събират повече пари. Какво ставаше до сега - 10 човека са спрели неправилно - паяка идва и вдига един. Ефекта е нулев, защото другите 9 продължават да стоят, а на освободилото се място веднага влиза някой друг. Сега какво ще се получава - десет спрели, идва полицията и лепи 10 фиша. Утре пак така, вдругиден пак... Накрая спиращите там ще им дойде акъла. Просто трябва да се засили контрола, това е.
+1
 
 
Поредната простотия която Община Пловдив взима за решение... Сега всеки тарикат ще спира там където му е кеф.. Не сме нация която да спазва законите чисто и просто...Принципно сега е пълен хаос, а след това не ми се мисли... Георгиев, проблема не е, че ще спреш колата си за 5 минути някъде, проблема е, че не си само ти такъв и за това движението по булеварди и малки улици става ужасно... Не малко случаи съм гледал, майки с детски колички да се налагат от няма накъде да се движат по улицата, заради паркирали коли на тротоара...Стига вече компромиси! На Бул. Шести Септември до Четвъртък пазара на Дюнера на Аладин стават адските задръствания заради спрели коли за 5 минути, същото и пред Вижън на същия булевард..
+10
 
 
Ето една добра идея. Два паяка стигат, за да вдигат най-малоумно паркираните коли из Пловдив. За останалите глоба с фиш стига. Само че проблема е, че глобата с фиш е 20 лева, което е нищо. Казвам го като шофьор. Трябва да е поне 50 лева, за да се научи българина да не спира където си поиска. А що се отнася до събирането на тия глоби - не се притеснявайте, всички ще отидете до НАП някой слънчев ден и ще ги плащате с лихвите. Лично аз ако бях в общината бих наел частна фирма да минава и да лепи фишове срещу процент, естествено щях да упражнявам строг контрол, за да няма произвол. И точно след месец-два нарушители нямаше да има. Друг е въпроса, че в центъра има прекалено малко места за паркиране и прекалено голям трафик. Само че има разлика между това да спреш върху пешеходната пътека и това да я забиеш в някоя уличка на тротоара - реално и двете са за глоба, но едното паркиране пречи доста повече
+3
 
 
Супер ще паркирам паркирам на етажа където живея :)
+5
 
 
Аз лично не знам къде на бул. "Цар Борис III" е позволено да спреш с кола. Ако си с колело паркирай където решиш по булеварда.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Моторни спортове
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: